5 z 7
Poprzednie
Następne
Dobry obiad w Warszawie za 15 zł. To możliwe. Oto najlepsze miejsca
Kiełba w Gębie (Koszykowa 63)
Kiełbasy, pierogi, kotlety. A do tego frytki i dodatki - tak można opisać sieć lokali, która latem dwa lata temu chciała podbić giełdę. Warszawa zajada się najwyraźniej tym nadwiślańskim fast-foodem i trudną ją za to winić. W przeciwieństwie do większości kiełbas sprzedawanych pokątnie ze starego Volkswagena, produkty Kiełby to tylko mięso, bez dodatków w postaci polepszaczy, spulchniaczy, czy wzmacniaczy smaku. Najlepszym wzmacniaczem smaku jest tu sól, pieprz i odrobina musztardy. Za kiełbasę w bułce z warzywnymi dodatkami zapłacimy tu 14 złotych, za porcję pierogów 17 zł, a za talerz jajecznicy 14 zł.