Dżem z jabłek i dzikiej róży [PRZEPIS]
Potrzebne: 75 dag jabłek, 25 dag owoców róży (wydrelować), 50 dag cukru.
Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki. Rozgotować z cukrem i niewielką ilością wody.
Dodać wydrelowane, starannie oczyszczone owoce róży. Razem gotować aż dżem zrobi się gęsty.
Gorący przenieść do wyprażonych słoików, zakręcić. Odwrócić do góry dnem.
Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Najciekawsze opublikujemy!
Nie tylko dżem z jabłek i dzikiej róży. Zobacz inne przepisy
Niedzielne uroczystości odpustowe ku czci św. Wojciecha w Gnieźnie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody