W Zespole Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich odbył się Dzień Ekologii. Organizowane przez szkołę od 12 lat święto miało na celu promowanie zdrowego trybu życia oraz zaszczepienie w młodych ludziach prawidłowych nawyków, takich jak segregacja odpadów czy zdrowe odżywianie.Spotkaniu towarzyszył Konkurs Potraw Regionalnych. Uczniowie ZSG-H zaskoczyli jury dużym profesjonalizmem w przygotowaniu dań ( szczawiowa, pierogi z kaszą i serem, czernina, kaczka w sosie żurawinowym czy zupa grzybowa i babka ziemniaczana to finałowe dania konkursu).Można było również obejrzeć występy artystyczne młodzieży ,,Gastronomika" oraz dzieci z grupy ,,Iskierki", oddziału przedszkolnego SP nr 23.W szkole pojawili się również wystawcy produktów i żywności ekologicznej.Osoby, które 4 marca odwiedziły ZSG-H z pewnością nie opuściły murów szkoły głodne, prezentacjom i występom towarzyszyły też degustacje potraw na bazie ekologicznych produktów.Ogromną sympatię uczestników spotkania wzbudził występ Lizy, wokalistki śpiewającej przepiękne utwory na bazie romskich ballad. Piękna piosenkarka rozgrzała publiczność swoimi hitami.
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.224.0/images/video_restrictions/0.webp)
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?