1 z 29
Następne
Fine Dining Week 2019, Warszawa. Znamy restauracje biorące udział w kolejnej odsłonie festiwalu Resaurant Week
Amber Room (Pałac Sobańskich, Al. Ujazdowskie 13)
Menu A: Tatar z tuńczyka, awokado, limonka, kolendra. Krem z pora, crème fraîche, pasta truflowa, cytryna. Filet z dzikiego okonia, cukinia, kompresowany ogórek, rzodkiew, kawior z łososia, oliwa koperkowa. Pierś z perliczki, salsefia, duxelle grzybowe, jus drobiowy, estragon. Kula z białej czekolady, mango, mus z leśnych owoców, gorący sos wiśniowy. Menu B: Sałatka z młodego bobu, awokado, szalotka, imbir, kolendra. Krem z pora, crème fraîche, pasta truflowa, cytryna. Risotto grzybowe, estragon, liście szczawnika zajęczego, oscypek. Marynowany czarny ryż, seler naciowy, sos z trawą cytrynową, świeże zioła. Kula z białej czekolady, mango, mus z leśnych owoców, gorący sos wiśniowy.