Fine Dining Week 2019, Warszawa. Znamy restauracje biorące udział w kolejnej odsłonie festiwalu Resaurant Week
Elixir by Dom Wódki (Wierzbowa 9/11)
Tatar - sezonowa polędwica wołowa, mus z ogórka kiszonego z Hajnówki, marynowane borowiki królewskie, szalotka, emulsja musztardowa. Chłodnik - maliny, leśne jagody, jogurt naturalny, kwaśna śmietana. Pierogi z kaczką - siekana, pieczona kaczka, emulsja majerankowa, karmelizowana żurawina, sos tymiankowy. Golonka - konfitowana golonka, smażona kapusta z koperkiem, chrzanowe puree ziemniaczane, sos piwny z musztardą francuską. Szarlotka - prażone plastry jabłek z cynamonem, maślana kruszonka, piana waniliowa, lody z trawy żubrowej. Menu B: Tatar wegetariański - grillowane warzywa, pieczona papryka, pikantna emulsja pomidorowa, chilli, oliwa lubczykowa, chrupiące sałaty. Chłodnik - młoda botwina, rzodkiewka, sorbet z buraka pieczonego na soli, jogurt naturalny, młody szczypiorek. Pierogi z jagodami - leśne jagody, kwaśna śmietana, maślana kruszonka. Dorsz - polędwica z dorsza, topinambur, fasolka szparagowa, sos szafranowy, chrust ziemniaczany. Kremówka - świeże maliny, chrupiące ciasto, krem waniliowy, puder z białej czekolady.