Gdzie na francuskie śniadanie w Warszawie? Polecamy najciekawsze restauracje
CHARLOTTE CHLEB I WINO
Charlotte oferuje świeże, wypiekane na miejscu pieczywo, przygotowywane w oparciu o tradycyjną francuską recepturę. Na śniadanie można zamówić zestawy składające się ze świeżego chleba, masła, konfitur i czekolad. Można także zjeść śniadanie z jajkiem lub z kieliszkiem musującego wina. Zestawy te serwowane są w Charlotte przez cały dzień. - Chleb pieczony jest na miejscu, robiony jest na zakwasie ze skórek ekologicznie uprawianych winogron. Do naszych produktów wykorzystujemy wysokiej jakości mąkę (pszenną i żytnią) i sól morską - mówią właściciele Charlotte chleb i wino. Wystrój wnętrza tego miejsca nawiązuje do paryskich klimatów. Stoliki mają marmurowe blaty, a krzesła stojące przed lokalem są identyczne jak te, na których można usiąść we francuskich kawiarniach i restauracjach. Charlotte znajdziemy:
- Warszawa, pl. Zbawiciela
- Warszawa, ul. Próżna
- Warszawa, pl. Trzech Krzyży
- Warszawa, Kieślowskiego