Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Hotel Nobu otworzy się w sierpniu. Luksusowy pięciogwiazdkowy obiekt Roberta DeNiro

Piotr Wróblewski
Piotr Wróblewski
Ekskluzywny pięciogwiazdkowy hotel Nobu otworzy się tuż obok Hali Koszyki. Futurystyczna architektura nowego budynku w połączeniu z przedwojenną kamienicą ma przyciągnąć miłośników designu. Właścicielem hotelu jest słynny amerykański aktor - Robert DeNiro.

Na rogu Koszykowej i Wilczej powstał nietypowy, nieco futurystyczny budynek. Wygląda jakby poszczególne piętra były nałożone na siebie nieco chaotycznie. Wysunięte przestrzenie stworzyły miejsce dla zielonych tarasów. Sam budynek został dobudowany do dawnego hotelu Rialto mieszczącego się w przedwojennym budynku. 3 sierpnia otworzy się tam pięcogwizdkowy, luksusowy hotel Nobu.

Właścicielem sieci Nobu jest amerykański aktor Robert DeNiro znany z takich filmów jak: Ojciec Chrzestny II (1974), Taksówkarz (1976) czy Irlandczyk (2020). Hotel podzielono na dwie części: historyczną (w stylu art deco) oraz współczesną. W tej pierwszej pokoje urządzono w klasycznym stylu nawiązującym do tradycji warszawskiej architektury. W nowym skrzydle, jak czytamy w informacji prasowej, znajdziemy nowoczesny i minimalistyczny wystrój "z nutą japońskiego designu". Do dyspozycji gości będzie 117 luksusowo wyposażonych pokoi. Poza tym strefa fitness, Nobu Café, Nobu Bar oraz sale konferencyjne.

Tak wygląda wnętrze hotelu

Hotel Nobu otworzy się w sierpniu. Luksusowy pięciogwiazdkow...

Ekskluzywna restauracja. Otworzy się w połowie lipca

Wcześniej, bo 17 lipca, otworzy się hotelowa restauracja. Będzie to kuchnia japońska w ujęciu amerykańskim. Pomysł na tę restaurację wymyślił kucharz Nobu Matsuhisa, który przywiózł do USA przepisy ze swojej ojczyzny. W stolicy szefem kuchni zostaje Yannick Lohou, do tej pory pracujący w Nobu Hotel Barcelona.

W menu warszawskiego Nobu znajdzie się m.in. czarny dorsz z sosem miso, sashimi „New Style” przypiekane olejem sezamowym, tatar z tuńczyka w sosie sojowo-wasabi z dodatkiem kawioru z jesiotra syberyjskiego Osetra, wieprzowina z słodko-ostrym sosem miso czy grillowana japońska wołowina Wagyu w pięciu kulinarnych odsłonach. W karcie pojawić ma się także pozycja "Nobu Now" - czyli dania inspirowane kuchnią polską. Poza tym sushi i owoce morza.

Za projekt architektoniczny budynku odpowiada polska pracownia Medusa Group oraz kalifornijskie Studio PCH. Cena pokój rozpoczyna się od 199 euro za noc.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto