4 z 4
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Karnawałowe menu (przepisy)
Karnawałowe menu (przepisy)
A’la lasagne Składniki: · makaron – 250 g · Łopatka wieprzowa – ½ kg · Cebula – 2 szt. · Czosnek – 5 ząbków · Pomidory pelati– 2 małe puszki · Olej – 3 łyżki · Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie Wykonanie: W pierwszej kolejności gotujemy i hartujemy makaron. W międzyczasie kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy zmielone na maszynce mięso, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i połączyć z makaronem. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.