Składniki:* seler* pomodory - zależy, ile chcemy zrobić kotletów* ser żółty, lub pleśniowy - co kto lubi* bułka tarta* jajko* olej* kostka warzywna* czosnek
Sposób przygotowania:Seler obieramy i kroimy w plasterki nie za cieńkie, nie za grube. Gotujemy je razem z kostką warzywną do momentu, aż będą miękkie. W między czasie przygotowujemy pomidory - kroimy je w plasterki i ser. Gdy już seler będzie gotowy na jeden plasterek kładziemy ser i pomidory, a drugim plasterkiem przykrywamy. i tak oto powstaje składana kanapeczka, którą smażymy w panierce.
Smacznego!
* * *
Zobacz nas na facebooku:
strona portalu Moje Miasto Zielona Góra
strona bezpłatnego tygodnika miejskiego MM Moje Miasto Zielona Góra
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?