MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Kuchnia, kuchnia...

Ewika
Ewika
Pierwszy weekend czerwca to czas na kuchenne zmagania. III Międzynarodowy Festiwal Kuchni na dwa dni zagościł na białostockich Plantach.

W konkursie kulinarnym biorą  udział zarówno profesjonalni kucharze jak i kochający gotowanie amatorzy. Pierwszy dzień to czas dla kucharzy z Polski, a drugi - dla kucharzy zagranicznych. Tegorocznym tematem przewodnim jest kuchnia dworska. Dzisiaj kucharze przygotowywali kaczkę i karczochy, a jury złożone ze znanych kucharzy degustowało potrawy. Imprezę prowadził Karol Okrasa, a wspierali go Rober Sowa i  Marcin Budynek - znani z programów telewizyjnych kucharze.
Podczas imprezy odbywały się pokazy rzeźbienia w owocach, pokazy sztuki barmańskiej oraz liczne degustacje potraw kuchni regionalnej. Imprezą towarzyszącą był Jarmark Twórców Regionalnych oraz występy zespołów muzycznych. Dla dzieci zorganizowano "Podlaskie Kuchcikowo"  (konkursy i zabawy kulinarne).
Piękna pogoda i atrakcje kulinarne przyciągnęły Białostoczan. Kto dzisiaj nie zdążył, na pewno jutro będzie miał okazję spróbować pysznych specjałów przygotowanych na festiwal.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Seria pożarów Premier reaguje

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto