Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Marmoladki z głogu

[email protected]
sxc.hu
1 kg owoców wydrylować i wstawić w żaroodpornym naczyniu na kilka godzin do letniego piekarnika. Następnie dolać trochę wody i rozgotować na masę. W drugim naczyniu przygotować syrop z 1 szklanki wody i 1 kg cukru.

1 kg owoców wydrylować i wstawić w żaroodpornym naczyniu na kilka godzin do letniego piekarnika. Następnie dolać trochę wody i rozgotować na masę. W drugim naczyniu przygotować syrop z 1 szklanki wody i 1 kg cukru. Masę wrzucić do syropu i zakwasić 1 cytryną. Gotować ciągle mieszając, aż masa będzie odstawała od brzegów naczynia. Następnie pogotować chwilę na dużym ogniu i przełożyć do małych foremek wysypanych cukrem. Podsuszyć w piekarniku. Gotowe marmoladki przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku.

od 18 latnarkotyki
Wideo

Jaki alkohol wybierają Polacy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto