![Przy małej uliczce na Żoliborzu, nieopodal Dworca...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/de/df/615df809e8c0d_o_large.jpg)
Najlepsze miejsca, które niedawno otworzyły się w Warszawie. TOP 15 miejscówek, które warto znać
6. Holy Ravioli
Przy małej uliczce na Żoliborzu, nieopodal Dworca Gdańskiego, w przeszklonym pawilonie, na początku marca otworzyła się restauracja Holy Ravioli, która w całości poświęcona jest włoskim pierożkom ravioli. Odważnie? Z całą pewnością. Co najmniej z dwóch powodów. Po pierwsze ze względu na menu, a po drugie czas, w którym właściciele zdecydowali się na otwarcie lokalu.
Myśląc o otwarciu swojego lokalu, właściciele wiedzieli, że musi to być miejsce z kuchnia włoską, ponieważ obaj są miłośnikami tego kraju i kuchni włoskiej. - Szukaliśmy czegoś oryginalnego, bo restauracji z makaronami czy pizzą jest bardzo wiele. Szukaliśmy czegoś, co jest trochę zapomnianą włoską potrawą. Z naszych doświadczeń wynikało, że we włoskich restauracjach ravioli jest jedną z wielu propozycji, że to danie nie jest serwowane w sposób mistrzowski - tłumaczy Maciej Stankiewicz.
Odwiedziliśmy to miejsce. TUTAJ poznasz jego historię.