Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad: Penne z szynką w sosie śmietanowym (przepis)

Redakcja MM
Redakcja MM
Międzybrodzkie Makarony
Rurki penne to jedne z najbardziej lubianych makaronów zarówno w Polsce jak i na świecie. Można przygotowywać je na sto sposobów. Podpowiadamy, jak penne może sprawdzić się w sytuacji gdy nie mamy zbyt wiele czasu, a musimy przygotować pyszny obiad.

Składniki: Makaron Penne – 250g Szynka drobiowa – ok 60g Żółty ser – ok 20g Śmietana 18% - 150g Świeża pietruszka – pęczek Cebula – 1szt. Sól, pieprz, bazylia Przygotowanie: W pierwszej kolejności gotujemy makaron penne wedle zaleceń na opakowaniu, a następnie hartujemy go zimną wodą. Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i smażymy przez chwilę na wolnym ogniu. W momencie gdy szynka i cebula będą zarumienione dodajemy śmietankę i doprawiamy według uznania.Następnie na patelnie dokładamy makaron i smażymy na wolnym ogniu ok. 2 minut.Całość mieszamy, posypujemy pietruszką i startym wcześniej serem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto