Składniki: Makaron Penne – 250g Szynka drobiowa – ok 60g Żółty ser – ok 20g Śmietana 18% - 150g Świeża pietruszka – pęczek Cebula – 1szt. Sól, pieprz, bazylia Przygotowanie: W pierwszej kolejności gotujemy makaron penne wedle zaleceń na opakowaniu, a następnie hartujemy go zimną wodą. Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i smażymy przez chwilę na wolnym ogniu. W momencie gdy szynka i cebula będą zarumienione dodajemy śmietankę i doprawiamy według uznania.Następnie na patelnie dokładamy makaron i smażymy na wolnym ogniu ok. 2 minut.Całość mieszamy, posypujemy pietruszką i startym wcześniej serem.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?