2 z 6
Poprzednie
Następne
Przepisy na 5 pysznych przekąsek - idealnych na karnawałowe przyjęcie i nie tylko
Bruschetta z pomidorami i sosem musztardowo-paprykowym
Bruschetta z pomidorami i sosem musztardowo-paprykowym Składniki: - bagietka pszenna – 8 kromek o szerokości 1 cm - 2 średnie pomidory - 1 łyżka sosu musztardowo-paprykowego - 3 ząbki czosnku - 3 łyżki oliwy z oliwek - 4 gałązki świeżej bazylii - sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać sos musztardowo-paprykowy , posiekany drobno czosnek i bazylię. Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodać oliwę i wymieszać. Nakładać na ciepłe tosty przygotowane z bagietki. Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.