Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka faszerowane w wersji light

Składniki:
- 8 jajek
- 1...
fot. materiały prasowe

Przepisy na 5 pysznych przekąsek - idealnych na karnawałowe przyjęcie i nie tylko

Jajka faszerowane w wersji light

Jajka faszerowane w wersji light Składniki: - 8 jajek - 1 łyżka musztardy francuskiej - 2 łyżki jogurtu naturalnego - sól, pieprz, papryka słodka Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Wszystkie żółtka i jedno całe jajko drobno posiekać, dodać musztardę francuską , jogurt, doprawić i dokładnie wymieszać. Powstałym nadzieniem napełnić połówki jajek. Dodatkiem do jajek faszerowanych mogą być grzybki marynowane, orzechy, pomidorki lub zioła. Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Zobacz również

Niezmienny jak Wawel. Sklep, który wrósł w pejzaż Krakowa

Niezmienny jak Wawel. Sklep, który wrósł w pejzaż Krakowa

Charytatywny festyn dla Basi Górskiej w Kamieńcu

Charytatywny festyn dla Basi Górskiej w Kamieńcu

Polecamy

Najlepszy sernik na spotkania w plenerze. Wystarczy zmieszać kilka składników

Najlepszy sernik na spotkania w plenerze. Wystarczy zmieszać kilka składników

Przegląd kwietnia w Warszawie

Przegląd kwietnia w Warszawie

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!

Chowane klamki drzwi mogą zagrozić naszemu bezpieczeństwu!