4 z 6
Poprzednie
Następne
Przepisy na 5 pysznych przekąsek - idealnych na karnawałowe przyjęcie i nie tylko
Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym
Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym Składniki: - 100 g ryżu parabolicznego - 2 garście groszku świeżego lub mrożonego - papryka świeża czerwona - 3 łyżki kukurydzy konserwowej - 1 puszka tuńczyka w kawałkach sosie własnym (130 g) - sos czosnkowy - pieprz do smaku Wykonanie: Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Dodać zielony groszek, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i cząstki tuńczyka. Doprawić do smaku pieprzem, dodać sos czosnkowy i wymieszać. Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.