Przepisy na 5 pysznych przekąsek - idealnych na karnawałowe przyjęcie i nie tylko
Pomidory nadziewane kuskusem i sosem serowym
Pomidory nadziewane kuskusem i sosem serowym Składniki: - 6 pomidorów - 250 g kuskusu gotowego – zaparzonego - 100 g sera feta - 3 jajka ugotowane na twardo - 2 pomidory suszone z oliwy - 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów - sos serowy - 3-4 gałązki świeżej bazylii - pieprz czarny świeżo mielony do smaku Wykonanie: Wystudzony kuskus połączyć z pokrojoną w kostkę fetą i jajkami. Dodać posiekaną świeżą bazylię, posiekane suszone pomidory i oliwę z pomidorów suszonych. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i wymieszać. Wydrążone pomidory napełniać na przemian gotowym farszem i sosem serowym . Pomidory można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło, prosto z piekarnika. Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.