Przepisy na grilla. Wskazówki, porady, pomysły na smakowite potrawy
Co na grilla?
Nadszedł czas na wielkie grillowanie! Piękna pogoda, słoneczko albo przyjemny wieczór sprzyjają rodzinnym spotkaniom na działce i wypoczynku na świeżym powietrzu. Przymierzając się jednak do gotowania w plenerze pamiętajmy o kilku cennych wskazówkach, dzięki którym nasze potrawy będą zdrowe i po prostu pyszne. - Ze wspólnym rodzinnym gotowaniem i biesiadowaniem łączy się wiele moich wspomnień z dzieciństwa – przyznaje Siba Mtongana, prowadząca programy „Przy stole Siby” i „Szybkie uczty Siby”. - Gotowanie może być zabawą, poza tym jest to coś, co nas do siebie zbliża. Wspólne posiłki dostarczają wspaniałych wrażeń i wspomnień, które towarzyszą nam przez lata. Te same doświadczenia chcę dzielić z moją rodziną. Zachęcam do wspólnego gotowania, pieczenia ciast z mamą. To wspaniałe! – dodaje kucharka. Jak więc gotować, żeby wyszło dobrze, a wspólna zabawa nie zamieniła się w koszmar? Pamiętajmy, że na grilla nadaje się praktycznie każda żywność. Możemy przyrządzać mięso, ryby, owoce morza, warzywa, a nawet słodkie owoce. Komponując dobry posiłek trzeba pamiętać o kilku prostych zasadach. Czytaj też: Gdzie na grilla w Warszawie? Sprawdzamy popularne miejscówki [PRZEGLĄD]