Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso, które chcemy przyrządzić, powinno być przede...
fot. pixabay.com

Przepisy na grilla. Wskazówki, porady, pomysły na smakowite potrawy

Jakie mięso na grilla?

Mięso, które chcemy przyrządzić, powinno być przede wszystkim świeże. Wybierając produkty na nasz stół, warto sprawdzać dokładny skład i zawartość mięsa. Nie bójmy się droższych produktów i unikajmy tak zwanych „gotowców”. Lepiej samemu przyrządzić zdrową marynatę i dobrą sałatkę. Dzięki temu unikniemy przykrych niespodzianek w postaci na przykład dużej ilości konserwantów. Jeżeli chcemy upiec mięso krwiste, powinniśmy poświęcić na to około 6-8 minut. Średnio wysmażony kotlet do burgera upieczemy w 10-12 minut. Mocno wysmażony kąsek należy przygotowywać przez 12-14 minut. Czytaj też: Gdzie na grilla w Warszawie? Sprawdzamy popularne miejscówki [PRZEGLĄD]

Zobacz również

Pożegnanie absolwentów w Zespole Szkół Powiatowych w Łysych

Pożegnanie absolwentów w Zespole Szkół Powiatowych w Łysych

Żeglarze zaczęli sezon na Trzesiecku. Ruszyły regaty o puchar starosty [zdjęcia]

Żeglarze zaczęli sezon na Trzesiecku. Ruszyły regaty o puchar starosty [zdjęcia]

Polecamy

Bunt polonistek i polonistów! Czara goryczy się przelała

PILNE
Bunt polonistek i polonistów! Czara goryczy się przelała

Jod na wypadek skażeń promieniotwórczych w Polsce. Takie dawki mamy przyjmować

Jod na wypadek skażeń promieniotwórczych w Polsce. Takie dawki mamy przyjmować

Najnowsze informacje o maturze 2024 od CKE. To warto wiedzieć!

Najnowsze informacje o maturze 2024 od CKE. To warto wiedzieć!