2 z 9
Poprzednie
Następne
Przepisy na grilla. Wskazówki, porady, pomysły na smakowite potrawy
Jakie mięso na grilla?
Mięso, które chcemy przyrządzić, powinno być przede wszystkim świeże. Wybierając produkty na nasz stół, warto sprawdzać dokładny skład i zawartość mięsa. Nie bójmy się droższych produktów i unikajmy tak zwanych „gotowców”. Lepiej samemu przyrządzić zdrową marynatę i dobrą sałatkę. Dzięki temu unikniemy przykrych niespodzianek w postaci na przykład dużej ilości konserwantów. Jeżeli chcemy upiec mięso krwiste, powinniśmy poświęcić na to około 6-8 minut. Średnio wysmażony kotlet do burgera upieczemy w 10-12 minut. Mocno wysmażony kąsek należy przygotowywać przez 12-14 minut. Czytaj też: Gdzie na grilla w Warszawie? Sprawdzamy popularne miejscówki [PRZEGLĄD]