Dania kuchni indyjskiej bogate są w przyprawy korzenne. W Indiach przyprawy stanowią nie tylko dodatek smakowy, ale zgodnie z Ajurwedą działają leczniczo, dlatego dodawane są zarówno do dań obiadowych, jak również napojów i deserów. Najczęściej stosuje się kmin, kurkumę oraz kardamon, a ponadto cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, chilli, kozieradkę oraz goździki i kolendrę.
Oto lista najlepszych restauracji indyjskich w Warszawie. Lokale zostały dobrane na podstawie komentarzy czytelników naszego portalu, opinii w Google oraz subiektywnej oceny.
Restauracje indyjskie Warszawa. Sprawdzamy, gdzie zjemy najl...

Hummus z suszonymi pomidorami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?