2 z 7
Poprzednie
Następne
Restauracje z sezonowym jedzeniem. Gdzie zjeść dania z grzybami i dynią? [PRZEGLĄD]
Smak bursztynu
Dynia i buraczki Dania wyglądające jak dzieła sztuki i deser zapierający dech w piersiach – to znajdziecie w restauracji Solec 44. Intensywnie czekoladowy, gorący, z bitą śmietaną wędzoną bursztynem o aromacie palonej żywicy suflet czekoladowy albo cebulowa z estragonem i serem Rubin to propozycje na chłodne wieczory na Powiślu. Ceny za danie główne w granicach 14–40 zł. W restauracji istnieje też możliwość zamówienia tzw. menu degustacyjnego, a w nim m.in. purchawka w ziemi, rosół z chrobotkiem, mięso duszone z borowikami i kielnia w słonym karmelu z długim pieprzem. Za tak nietypowe doznania smakowe będziemy musieli zapłacić tutaj jednak aż 120 zł. Solec 44, ul. Solec 44