MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dynia i buraczki
Dania wyglądające jak dzieła sztuki i deser...
fot. facebook.com/solec44/

Restauracje z sezonowym jedzeniem. Gdzie zjeść dania z grzybami i dynią? [PRZEGLĄD]

Smak bursztynu

Dynia i buraczki Dania wyglądające jak dzieła sztuki i deser zapierający dech w piersiach – to znajdziecie w restauracji Solec 44. Intensywnie czekoladowy, gorący, z bitą śmietaną wędzoną bursztynem o aromacie palonej żywicy suflet czekoladowy albo cebulowa z estragonem i serem Rubin to propozycje na chłodne wieczory na Powiślu. Ceny za danie główne w granicach 14–40 zł. W restauracji istnieje też możliwość zamówienia tzw. menu degustacyjnego, a w nim m.in. purchawka w ziemi, rosół z chrobotkiem, mięso duszone z borowikami i kielnia w słonym karmelu z długim pieprzem. Za tak nietypowe doznania smakowe będziemy musieli zapłacić tutaj jednak aż 120 zł. Solec 44, ul. Solec 44

Czytaj też: Co robić jesienią w Warszawie? Oto kilka sposobów na udane popołudnia [PRZEGLĄD]

Zobacz również

Emeryci i renciści ze Żnina bawili się z okazji Dnia Matki. Oto relacja z "Parkowej"

Emeryci i renciści ze Żnina bawili się z okazji Dnia Matki. Oto relacja z "Parkowej"

Kuchenne Rewolucje w Karczmie Kujawskiej we Włocławku. Gessler zmienia to miejsce

Kuchenne Rewolucje w Karczmie Kujawskiej we Włocławku. Gessler zmienia to miejsce

Polecamy

Najlepszy kompot na zimę. Z przepisu babci zachowuje piękny kolor i nie pleśnieje

Najlepszy kompot na zimę. Z przepisu babci zachowuje piękny kolor i nie pleśnieje

Zatrzymano „Grafficiarza”, który zdewastował metro. Umieszczał slogany narodowościowe

Zatrzymano „Grafficiarza”, który zdewastował metro. Umieszczał slogany narodowościowe

Wykonałam proste zadanie matematyczne i dowiedziałam się, ile będę miała dzieci

Wykonałam proste zadanie matematyczne i dowiedziałam się, ile będę miała dzieci