3 z 7
Poprzednie
Następne
Restauracje z sezonowym jedzeniem. Gdzie zjeść dania z grzybami i dynią? [PRZEGLĄD]
Z telewizora na talerz
Dynia i buraczki Twórca programu o produktach sezonowych nie może nie używać ich we własnej restauracji! Tomasz Jakubiak w swoim lokalu serwuje między innymi risotto z borowikami i parmezanem albo pierogi z cielęciną i dynią w sosie buraczano-jabłkowym. W menu znajdziemy także sałatę z pieczonym burakiem, chrupiącymi orzechami, serem kozim i czipsami bekonowymi albo pizzę z gruszką w syropie, szparagami i serem pleśniowym. Na deser smakowite leniwe z dynią, twarogiem i sosem waniliowym. Wszystkie te specjały przygotowywane są pod okiem mistrza. – Codziennie jestem w Garze, wciąż tutaj gotuję i chodzę w kitlu kucharskim – powiedział nam Tomasz Jakubiak. Gar Jakubiaka, ul. Jasna 10