Restaurant Week 2016. Trzy dania w ekskluzywnych restauracjach za 39 zł. Co w menu? [LISTA]
Elixir by Dom Wódki (Wierzbowa 9/11)
Menu 1 Przystawka Żurek Aromatyczny żurek na prawdziwkach i domowej wędzonce z przepiórczym jajkiem, sałatką ziemniaczaną i chrupiącym chipsem z bekonu, doprawiany majerankową emulsją i świeżo tartym chrzanem. Danie główne Mielone Wykwintne kotleciki z selekcjonowanej wieprzowiny rasy „Hampshire”, podane na truflowym puree ziemniaczanym oraz z musem z buraka, marchwi i zielonego groszku. Deser Jabłkowa wariacja na temat szarlotki Plastry Antonówki wolno prażone w miodzie pitnym z cynamonem, podawane z lodami z trawy żubrowej, jabłkowym kawiorem oraz sosem Calvados. Menu 2 Przystawka Zupa pomidorowa pomidory / bulion warzywny / smażone pierożki nadziewana warzywami Danie główne Pierogi z trocią troć / kiszona kapusta / kolendra / czarnuszka Deser Beza orzechowa krem orzechowy / gruszka sous vide / puder czekoladowy / orzechy