Restaurant Week - kolejna edycja święta smaków w Warszawie przed nami. Czego i gdzie warto spróbować?
Najciekawszy street food
To trudna kategoria do znalezienia w imprezie, która polega jednak na celebrowaniu wspólnego wypadu do restauracji. Mimo to, udało nam się wytypować kilka wartych odwiedzenia miejsc. Po pierwsze, Mango Vegan Steet Food. Tu w menu pojawia się Sharma arabska sojowa z cebulą i kolorową papryką w melasie z granatu, podawane z pieczywem arabskim oraz mezze na przystawkę. Obie pozycje stanowią jedno z dwóch menu do wyboru. Po drugie, warto zajrzeć też do pełną parą czyli pierożków na parze. Danie okres największej popularności ma w Warszawie za sobą, mimo to, warto przekonać się, że brak popularności nie oznacza braku smaku. Tu w menu pojawią się: Chrupiące pierożki wonton z wieprzowiną i grzybami shiitake podane z chutney śliwkowym oraz 1. Chrupiące pierożki wonton z warzywami i żółtym serem podane z chutney śliwkowym. Obie te propozycje stanowią przystawki w menu A i B.