reklama

W świecie ryżu - wygraj zestawy ryżu Britta [KONKURS ROZWIĄZANY]

red.Zaktualizowano 
W świecie ryżu - wygraj zestawy ryżu Britta [KONKURS] fot. mat. prasowe
W świecie ryżu - wygraj zestawy ryżu Britta. Ryż jest niezwykle ważnym produktem spożywczym, stanowiącym istotny element diety milionów ludzi na kilku kontynentach. Mamy dla Was do wygrania zestawy ryżu Britta!

Nie ulega wątpliwości, że ryż to produkt posiadający liczne zalety. Jest łatwy w przygotowaniu, komponuje się z wieloma potrawami, stanowi też źródło istotnych wartości odżywczych. To idealny produkt dla każdego. Zaleca się go szczególnie osobom prowadzącym aktywny tryb życia, gdyż bogaty w węglowodany, dostarcza organizmowi potrzebnej energii.

W Polsce największą popularnością cieszy się ryż biały. Ryż Biały marki Britta jest wysokiej klasy ryżem długoziarnistym. O jego wyjątkowości przesądza długa ekspozycja na słońcu i zasobna, żyzna gleba, na której dojrzewa. Charakteryzuje się twardą strukturą oraz wyśmienitym smakiem. Po ugotowaniu jest lekki, sypki i nigdy się nie skleja. Do jego przygotowania wystarczy 15 minut.

W świecie ryżu - wygraj zestawy ryżu Britta. Jak je zdobyć? - KONKURS ROZWIĄZANY

1. zarejestrować się w naszym serwisie podając swoje imię i nazwisko (tylko do wiadomości redakcji)
2. Polubić na Facebooku warszawa.naszemiasto.pl
3. Polubić na Facebooku nasz specjalny serwis z konkursami - Konkursy Warszawa

4. odpowiedzieć w komentarzu na pytanie:

Ryż to świetny składnik deserów. Jaki jest Twój ulubiony przepis na deser z ryżem w roli głównej?

Nagrody (zestawy czterech rodzajów ryżu Britta) otrzymają autorzy najciekawszych i najbardziej oryginalnych odpowiedzi. Na Wasze zgłoszenia czekamy do 25 sierpnia (poniedziałek) do godz. 23:59.

Zgłoszenia osób niezalogowanych oraz nie mających wypełnionego w całości profilu nie będą rozpatrywane.

Zapoznaj się z regulaminem konkursów w serwisie warszawa.naszemiasto.pl Kliknij tutaj!

Fundatorem nagród jest firma Sawex Foods

Puchar Świata w skokach narciarskich

Wideo

Materiał oryginalny: W świecie ryżu - wygraj zestawy ryżu Britta [KONKURS ROZWIĄZANY] - Warszawa Nasze Miasto

Komentarze 18

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

s
so-wwa

Dziękujemy za udział w konkursie! Zwycięzcy zostali poinformowani drogą e-mailową. Zachęcamy do udziału w innych konkursach, które znajdziecie tutaj: http://warszawa.naszemiasto.pl/rozrywka/konkursy/

B
Bananan

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy imbir, curry i ugotowany ryż
Britta jaśminowy. Smażymy kilka minut. Przekładamy na talerzyki
dorzucamy owoce pokrojone w kostkę i podajemy!

g
go87

Gorący rozgrzewający deser Britta - ryżowy
Prażymy migdały na patelni. W garnku gotujemy mleko z cukrem pudrem, skórką pomarańczową i ryżem.
Po około 45 minutach gotowania dorzucamy wanilię i liker amaretto. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek, które wstawiamy do piekarnika. Na wierzchu posypujmey prażonymi migdałami i brązowym cukrem. SMACZNEGO

z
zabanka

Mój ulubiony deser z ryżem w roli głównej to tak zwane szyszki :)
Rozpuszcza się gorzką czekoladę z odrobiną masła i mleka i w taką masę po trochu sypie się ryż preparowany ("dmuchany"). Jak się jedna porcja dobrze połączy z czekoladą to dosypuje się kolejną i tak aż do momentu kiedy nie ma już czekolady nie połączonej z ryżem.
Łyżką nakładamy małe porcje na papier do pieczenia rozłożony na tacy, lub do papierowych foremek do mufinek i wkładamy do lodówki na kilka godzin żeby czekolada stężała. I proszę gotowe szyszki do chrupania :)

d
dorota.mly@...

Mój ulubiony norweski pudding ryżowy

Składniki: /na 4 porcje/

100 ml wody
100g ryżu do risotto
0,5 l tłustego mleka
150 ml śmietanki 30 lub 36%
1 łyżka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
4 łyżki płatków migdałów
Sposób przygotowania:

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zazwyczaj należy zagotować wodę, wrzucić do niej ryż i gotować go przez około 10 minut. Następnie dolewa się mleko i gotuje ryż dalej na małym ogniu mieszając co jakiś czas do momentu, aż ryż zacznie się kleić (około 30 minut). Ubij śmietanę z cukrem i cukrem wniliowym.
Wymieszaj schłodzony ryż ze śmietaną i kawałkami migdałów.
Podawaj schłodzony w lodówce i polany np. sosem z truskawek i ewentualnie ozdobiony kawałkami migdałów lub świeżych owoców.

A
AnitaMarta

Jestem zwolenniczką pieczenia, uwielbiam zapach, który roztacza się wtedy po całym domu. Przywoła do kuchni nawet najbardziej zapalonego gracza komputerowego, czy obrażoną księżniczkę. Dbam także o to, aby wypieki te były pozytywnym uzupełnieniem diety, a nie dodatkowymi kaloriami ;)

Nikt nie oprze się podczas podwieczorku koksowym ciasteczkom z ryżem!

Delikatnie rozgotowany ryż łączę z cukrem waniliowym, jajkiem, wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia! Z masy formuję kuleczki z małym zagłębieniem na domowej roboty konfiturę. Pieczemy w 200 st. ok. 20 min.

Przepis jest prosty, nie da się go zepsuć - a ciasteczka smakują wybornie i słodziutko!

m
magang

Ryż al dente z owocami ;)

m
marszn1@...

Do konkursu Britta zgłaszam...

Ryżowe ciasto z jabłkami i cynamonem

Dietetyczne, bezglutenowe, przepyszne ciasto ryżowe. Z dużą ilością jabłek i konfiturą morelową. Uwielbiam ten smak!.

Składniki:

50 dag ryżu białego długoziarnistego
8-9 sztuk jabłek
słoik konfitury morelowej lub brzoskwiniowej
2-3 łyżeczki mielonego cynamonu
1 łyżeczka mielonego anyżu
1/2 mielonych goździków
kilka kwiatów lawendy
sok i skórka z 1 pomarańczy
4-5 łyżek cukru
1 szklanka mleka
2-3 łyżeczki cukru z naturalną wanilią
cukier puder do posypania
sól

1. Ryż ugotować na pół twardo ze szklanką mleka i ok 500 ml wody i odrobiną soli.
2. Jabłka obrać , podzielić na ćwiartki, w garnku podlewać kilkami łyżkami wody i sokiem z całej pomarańczy, gotować aż zmiękną i zrobi się jednolita masa. Dodać cynamon, anyż, goździki i kilka suszonych kwiatów lawendy. Na sam koniec dodać cukier oraz konfiturę morelową.
3. Ugotowany ryż wymieszać z masą jabłkową i przełożyć do tortownicy o wielkości 28 cm .
4. Piekarnik rozgrzać do 175 C, i piec ok 40-50 minut. Podawać na ciepło, wierzch posypać cukrem pudrem oraz zetrzeć skórkę z pomarańczy. Dla łasuchów ciasto pomarańczowe można podawać z bitą śmietaną.

Pozdrawiam serdecznie, Agnieszka
Zdjęcia mojego deseru poniżej !, zapraszam!
http://iv.pl/images/39256104310740096780.jpg
http://iv.pl/images/93820546957114073998.jpg
http://iv.pl/images/43728600221743202848.jpg

I
Itym

moim zdaniem najlepszy deser:
rozpuszczamy masło w garnku(1łyżkę) dodajemy ryż, który ma sie zarumienić, następnie dodajemy troche wody, aby sie lekko podgotował, w między czasie kroimy jabłka, i dusimy na patelni z cukrem i cynamonem, następnie dodajemy roztrzepane jajka do gotowanego ryżu oraz uduszone jablka z cynamonem, wszystko mieszamy, przekladamy do blachy,zalewamy smietanka i pieczemy przez gora 15 minut. :) polecam

s
scamp93

Uwielbiam sałatkę z ryżem, która od wielu lat stanowi absolutny numer 1 na moim stole. Przygotowuję ją zawsze przy spotkaniach z bliskimi, jak również dla siebie. Jest niezwykle pożywna i wyśmienicie smakuje. Dodaję do niej : puszkę groszku oraz kukurydzy wraz z pokrojoną czerwoną papryką. Następnym krokiem jest tuńczyk lub przesmażona pierś z kurczaka, pieprz i sól i dwie łyżki majonezu. Całość smakuje naprawdę wybornie :)

s
stereo2000

Pudding ryżowy z rabarbarem :100 g krótko ziarnistego ryżu,1 litr mleka,2 łyżki cukru,1 laska wanilii,80 g białej czekolady. Mus 300 g rabarbaru,3 łyżki cukru,łyżka wody.Toż to palce lizać !!!

g
gil

Ja najbardziej lubię ciasteczka ryżowe. Trzeba paczkę rozgotowanego ryżu zmieszać z kostką margaryny, cukrem wanilinowym, 3 jajkami, szklanką cukru, 4 łyżeczkami wiórków kokosowych i łyżeczką proszku do pieczenia. Zagnieść ciasto i formować kuleczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15-20 minut. Pycha!

M
Majka

Nic nie smakuje lepiej niż pieczony ryż ze śliwkami.
Gotujemy całe opakowanie ryżu z mlekiem na gęstą masę, którą nadziewamy świeżymi śliwkami i pieczemy w naczyniu żaroodpornym do uzyskania pysznej skorupki na wierzchu. Najlepiej smakuje z bitą śmietaną!

t
theclaudu@...

Gotowany ryż z dżemem.

k
kasiapu@...

Ryż najlepiej smakuje w gołąbkach! Mięso mielone z ryżem i pomidorami, zawinięte jesienną kapustą -PALCE LIZAĆ!!!!

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3