13 grudnia uczniowie z klasy cukierniczej Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich odwiedzili dzieci z przedszkola ,,Mały Światek". Przeprowadzili warsztaty artystyczne ,,Cukiernicy dzieciom" dla grupy ,,Zajączki". Zaprezentowali różne techniki tworzenia ozdób świątecznych np. choinki z szyszek, piórek czy wykonane na konstrukcji z metalu lub patyków. Pokazywali jak dekorować bombki, czy tworzyć ozdoby ze słomy. Dzieci mogły nauczyć się wykonywania tulipanów z papieru, które później malowano, czy robienia różyczek z liści. Duże zainteresowanie wzbudziło tworzenie bombki Kusudama z wykorzystaniem techniki origami, którą wykonywał Kamil Gruszczyński. Dzieci degustowały ciasteczka przygotowane przez cukierników, były wspólne tańce.Ogromną sympatię wzbudziła Choinka - Sandra Bojarska. Na zakończenie każde z dzieci otrzymało świąteczny pierniczek w kształcie choinki.
- To było bardzo miłe spotkanie - uważa Katarzyna Lewandowska - dzieci były przesympatyczne, a pokaz przez nas przygotowany sprawił nam ogromną radość.
Organizatorką i pomysłodawczynią warsztatów była p. Magdalena Jaworska.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?