Wielkanocne potrawy, których nie może zabraknąć na stole!
Galareta z nóżek wieprzowych Galaretka może być formą przystawki przed obiadem. Warto wcześniej przygotować mięso, ponieważ potrzeba około czterech godzin na ugotowanie. Jakie mięso jest potrzebne? 75 dag nóżek wieprzowych, 25 dag chudej wieprzowiny bez kości, 15 dag włoszczyzny, czyli marchew, cebula, pietruszka, seler. Dodatkowo do galaretki można dodać kawałki ugotowanego jajka, zielony groszek czy czosnek. Kiedy składniki są już gotowe, pokrojone w kostkę, należy je gotować około czterech godzin. Następnie zacząć oddzielać mięso od kości, oczywiście nie wylewając wcześniejszego wywaru. Po skończeniu należy zalać kawałki mięsa, groszku, warzyw, jajka ciepłym wywarem. Później to już tylko pozostaje czekać, aż galaretka skrzepnie i będzie ją można zjeść! Czytaj także:null[/a]