18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Śledzie po polsku 

Śledzie należy wcześniej wymoczyć w...
fot. Fot. Tomasz Holod/ Polskapresse

Wielkanocne potrawy, których nie może zabraknąć na stole!

Śledzie po polsku Śledzie należy wcześniej wymoczyć w wodzie przez około 24 h. Zabieg ten należy wykonać kilkakrotnie, zmieniając wodę. Z wymoczonych śledzi należy usunąć głowę, ogon i ości, a następnie pokroić na filety. Gotowe śledzie włożyć do słoika układając na przemian z kawałkami cebuli, ziarenkami ziela angielskiego, pieprzu, cytryny. Do słoika można dodać sos zrobiony ze śmietany, połączony z sokiem z 3 cytryn. Tak wykonane danie jest gotowe do spożycia. Zobacz także: Potrawy na Wielkanoc. Zobacz przepisy na świąteczne dania [ZDJĘCIA]

Zobacz również

Dziś zmiana ruchu na zakopiance, sporo remontów w Krakowie i wielkie korki

Dziś zmiana ruchu na zakopiance, sporo remontów w Krakowie i wielkie korki

Dziś zmiana ruchu na zakopiance, sporo remontów w Krakowie i wielkie korki

Dziś zmiana ruchu na zakopiance, sporo remontów w Krakowie i wielkie korki

Polecamy

Tego boi się Europa. Sondaż nie zostawia złudzeń

Tego boi się Europa. Sondaż nie zostawia złudzeń

Chcesz się oświadczyć na wakacjach? Te miejsca w Europie nadają się do tego idealnie

Chcesz się oświadczyć na wakacjach? Te miejsca w Europie nadają się do tego idealnie

Podziękowania dla rodziców – jak napisać? Przykładowe teksty

Podziękowania dla rodziców – jak napisać? Przykładowe teksty