Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich - Szymon Dudek z klasy I A oraz Szymon Andrzejewski z II A otrzymali wyróżnienie od szefów kuchni restauracji ,,Zielona Oliwka". Przygotowane przez nich potrawy w ramach szkolnego konkursu kulinarnego zachwyciły restauratorów.
Tradycyjny kapuśniak oraz Ziemniak Meksykiem natchniony znalazły się w menu restauracji jako danie dnia.Uczniowie mieli możliwość przygotowania potraw w ,,Zielonej Oliwce", jak podkreślają czas spędzony w restauracji dał im możliwość poznania profesjonalnej kuchni. Udowodnili, że surowce, które większość z nas wykorzystuje jako dodatek do dania głównego mogą się stać głównym składnikiem pysznej potrawy.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?