19. Finał WOŚP w Warszawie - na żywo [serwis specjalny]
Na rogu ulic Marszałkowskiej i Hożej od rana przy wielkim garze zupą gulaszową częstują członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni, czyli najbardziej znani polscy kucharze, m.in. Robert Sowa, Karol Okrasa, Theo Vadifis i Joseph Seeletso, znany jako „Józek”.
Tak wybitne grono zadbało o to, żeby zupa była nadzwyczajna. – Przede wszystkim chcemy rozgrzać wszystkich wolontariuszy i osoby wrzucające pieniądze do puszek, a zatem zupa jest pikantna: sporo papryki, cebuli – mówi Robert Sowa.
Bo pokrzepiony zupą wolontariusz, to lepszy wolontariusz
- Pyszna! Porządnie rozgrzewa i dodaje sił do dalszego kwestowania – zachwalali Kasia i Mateusz, gimnazjaliści, którzy zbierali pieniądze przy ul. Marszałkowskiej.
Kolejny rok z rzędu fundacja wspiera Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. W 2010 r. mistrzowie kuchni przygotowali dla warszawiaków bigos.
"Deser z SERCEM" od Grycana
Również firma Grycan kusi przygotowanym specjalnie na 19. Finał WOŚP przysmakiem. Wszystkie lodziarnie w 31 miastach Polski sprzedają w niedzielę za 10 zł specjalny „Deser z SERCEM”, a cały dochód zostanie przeznaczony na cele Orkiestry. Deser składa się z lodów, bitej śmietany, polewy truskawkowej, posypki z białej czekolady i ciasteczka w kształcie serca.
Zobacz również:
Chorzów: Jurek Owsiak dał sygnał do rozpoczęcia 19. Finału WOŚP
Opublikuj relację i weź udział w konkursie dziennikarskim
Nietypowe kwesty to najlepsza zabawa i największe pieniądze
Program wydarzeń na pl. Defilad
Pomeczowe wypowiedzi po meczu Włókniarz - Sparta
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?