4 z 6
Poprzednie
Następne
Ciasta na Wielkanoc 2013. Jak je przygotować? [PRZEPISY, PORADY]
Ciasta na Wielkanoc: tradycyjne są najlepsze
Mazurek Tradycyjny mazurek, który można podać na śniadanie, dodatkowo łatwy w przygotowaniu. Składniki: - 3 żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko - 20 dag masła - 40 dag mąki - 10 dag cukru pudru - 1 cukier waniliowy - bakalie - puszka mleka skondensowanego Przygotowanie: Posiekać wszystkie składniki, a następnie utrzeć do konsystencji jednolitej masy. Wstawić na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkować. Wstawić do pieca w temperaturze 180 – 220 C na około 25 minut. Puszkę mleka skondensowanego gotować na małym ogniu, następnie masę rozprowadzić po gotowym cieście. Dodatkowo posypać można bakaliami. Zobacz także: Wielkanoc: Przepisy wielkanocne - tworzymy wirtualną książkę kucharską! [ZDJĘCIA]