Dzień Pikantynych Potraw: zachwyć bliskich fantastycznymi daniami na ostro [FOTO, PRZEPISY]
Fuzja smaków: miodowe skrzydełkaSkładniki (dla 4 osób): -8 skrzydełek z kurczaka - sos tabasco - olej - ketchup - czosnek - cytryna lub limonka - miód Przyprawy: oregano, papryka w proszku, sól Przepis: Weź miseczkę i napełnij ją dwoma łyżkami oleju, drobno posiekaną połówką ząbka czosnku, dwiema łyżki ketchupu, sokiem z połowy limonki lub cytryny, kilkoma kroplami sosu tabasco oraz dwoma łyżkami miodu. Dodaj przyprawy i wymieszaj wszystkie składniki, tak aby zamarynować w nich skrzydełka. Odstaw przygotowane mięso do lodówki na około 2 godziny. Skrzydełka podsmaż na grillu lub patelni. Przełóż całość do płytkiego naczynia żaroodpornego. Ponownie zalej marynatą i piecz przez ok 45 min tak aby skrzydełka były miękkie. Uwaga! Zanim wstawisz skrzydełka do piekarnika powinny przybrać złoto-brązego koloru. Do panierki możesz dodać także sezamu.