18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dzień Pikantynych Potraw: zachwyć bliskich fantastycznymi daniami na ostro [FOTO, PRZEPISY]

Helena Chmielewska
Fuzja smaków: miodowe skrzydełka

Składniki (dla 4 osób):
-8 skrzydełek z kurczaka
- sos tabasco
- olej 
- ketchup
- czosnek
- cytryna lub limonka
- miód

Przyprawy: 
oregano, papryka w proszku, sól

Przepis:
Weź miseczkę i napełnij ją dwoma łyżkami oleju, drobno posiekaną połówką ząbka czosnku, dwiema łyżki ketchupu, sokiem z połowy limonki lub cytryny, kilkoma kroplami sosu tabasco oraz dwoma łyżkami miodu. Dodaj przyprawy i wymieszaj wszystkie składniki, tak aby zamarynować w nich skrzydełka. Odstaw przygotowane mięso do lodówki na około 2 godziny. Skrzydełka podsmaż na grillu lub patelni. Przełóż całość do płytkiego naczynia żaroodpornego. Ponownie zalej marynatą i piecz przez ok 45 min tak aby skrzydełka były miękkie.

Uwaga!
Zanim wstawisz skrzydełka do piekarnika powinny przybrać złoto-brązego koloru. Do panierki możesz dodać także sezamu.
Fuzja smaków: miodowe skrzydełka Składniki (dla 4 osób): -8 skrzydełek z kurczaka - sos tabasco - olej - ketchup - czosnek - cytryna lub limonka - miód Przyprawy: oregano, papryka w proszku, sól Przepis: Weź miseczkę i napełnij ją dwoma łyżkami oleju, drobno posiekaną połówką ząbka czosnku, dwiema łyżki ketchupu, sokiem z połowy limonki lub cytryny, kilkoma kroplami sosu tabasco oraz dwoma łyżkami miodu. Dodaj przyprawy i wymieszaj wszystkie składniki, tak aby zamarynować w nich skrzydełka. Odstaw przygotowane mięso do lodówki na około 2 godziny. Skrzydełka podsmaż na grillu lub patelni. Przełóż całość do płytkiego naczynia żaroodpornego. Ponownie zalej marynatą i piecz przez ok 45 min tak aby skrzydełka były miękkie. Uwaga! Zanim wstawisz skrzydełka do piekarnika powinny przybrać złoto-brązego koloru. Do panierki możesz dodać także sezamu. Tomasz Hołod
16 stycznia to Dzień Pikantnych Potraw. Lubisz eksperymenty kulinarne, chcesz zaskoczyć partnera lub przyjaciół, a może jesteś chilihead'em? Każda okazja do świętowania jest dobra! Pikantne dodatki mają swoje zalety: przyśpieszają metabolizm, wywierają korzystny wpływ na większość organów, są źrodłem witamin oraz białek, przeciwdziałają schorzeniom, działają tonizująco i odmładzająco.
od 18 latnarkotyki
Wideo

Jaki alkohol wybierają Polacy?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto