Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jesienne ciasto śliwkowe

Redakcja
Szybki sposób na niespodziewanych gości.

Przygotowanie tego ciasta zajmuje dosłownie chwilkę. Ja korzystałam dzisiaj ze śliwek kompotowych i z jednego jabłka, ale świeże, bądź z zamrażarki są równie dobre.Składniki na małą rynienkę:- 2 szklanki mąki,- 3 jajka, - pół szklanki oleju,- pół szklanki cukru,- pół opakowania cukru waniliowego,- łyżeczka proszku do pieczenia,- śliwki ze słoika, ew. jabłko,- cukier puder.Sposób przygotowania: - ubić białka,- osobno ubić żółtka z cukrem i cukrem waniliowym i łyżką wody,- dodać olej mąkę z proszkiem do pieczenia- wymieszać z pianą z białek,- wylać masę na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułka tartą blaszkę,- wyłożyć owoce,Piec ok. 30 min w temp. 180 stopni. Smacznego!!! 

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto