7 działów, ponad 70 przepisów - „Z miłości do jedzenia” to potwierdzenie faktu, że Polacy lubią gotować. Kolejne rozdziały tej nietypowej książki kucharskiej odpowiadają zadaniom konkursowym, z którymi musieli zmierzyć się blogerzy: „Słodkie maślane wypieki”, „Jajko na dzień dobry”, „Słone przekąski dla kibiców”, „Świeże ryby i owoce morza”, „Wykwintny ziemniak”, „Domowe pieczywo”, „Sylwestrowe kreacje kulinarne”. W każdym z tych rozdziałów czytelnik może znaleźć przepisy zarówno na wyrafinowane, czasochłonne dania, jak i na te prostsze, ale i tak zaskakujące. Już niektóre z nazw potraw pokazują, czego po tej pozycji należy się spodziewać: chleb różany, maślane ciasteczka z soi, piłkarskie sajgonki z domowymi chipsami czy maślany pstrąg na boczku, cytrynie i pietruszce.
Kulinarne przepisy
Za wybór przepisów do książki odpowiada znany krytyk kulinarny i przewodniczący jury konkursu na Kulinarny Blog Roku 2012 - Piotr Bikont. Swój udział mieli w tym także internauci, którzy w głosowaniu wybrali najlepsze według nich przepisy.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?