Składniki: Makaron krajanka ok. 250 g4 jajkaPomidory ok. 250 gMozzarella ok. 200 gSalami lub inne mięso ok. 50 gOliwa – 4 łyżkiZąbek czosnkuPół pęczka bazyliiSól i pieprz Przygotowanie:Wbijamy jajka i dodajemy do nich przeciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz oregano, na koniec ugotowany wcześniej makaron. Całość dokładnie mieszamy.Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Naszą makaronową masę dzielimy na dwie części (ponieważ wyjdzie dość duża porcja) – pierwszą rozkładamy na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. To samo robimy z drugą częścią makaronu.Plasterki pomidorów układamy na naszą makaronową pizzę, dodajemy bazylię, salami oraz mozzarellę. Całość smażymy pod przykryciem od 3 do 5 minut. Na koniec dekorujemy naszą makaronową pizzę według uznania.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?