7 z 9
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Kminek stosowany w kuchni do mięs i kiszenia kapusty to...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/62/46/65828bb730ea3_o_large.jpg)
fot. intek1/gettyimages.com
Niestrawność, wzdęcia, zaparcia? Zapomnij o tabletkach na trawienie. Świąteczne przejedzenie pomogą zwalczyć lecznicze nalewki na trawienie
Nalewka z kminku
Kminek stosowany w kuchni do mięs i kiszenia kapusty to przyprawa działająca rozkurczająco i wiatropędnie oraz pobudza wydzielanie soków trawiennych. Dzięki temu ułatwia trawienie tłustych i ciężkostrawnych potraw. Kminkówka łagodzi więc objawy niestrawności takie jak wzdęci, zgagę, nudności i zaparcia. Zwalcza także pasożyty układu pokarmowego i wspiera pracę wątroby. Zobacz, jak zrobić nalewkę z kminku