Pięć pomysłów na przepyszne jajka na wielkanocnym stole [PRZEPISY, INSPIRACJE]
2. Jajka faszerowane sardynkami i kurczakiem
Składniki: 12 jaj, 50 g żółtego sera, 1/2 puszki sardynek, 100 g ugotowanego mięsa z kurczaka, kawałek selera, 1/4 czerwonej papryki, 1/2 pęczka cebulki dymki, natka pietruszki, musztarda, majonez, sól i pieprz do smaku Jajka ugotować na twardo. Przeciąć ostrym nożem i wyjąć ze środka. Zostawić skorupki. Farsze przygotowujemy pojedynczo. Sardynki mieszamy z 3 żółtkami i białkami, dodajemy dymkę, paprykę i łyżkę startego sera, odrobiną majonezu doprawiamy do smaku. Faszerujemy. Następnie do 3 jajek dodajemy paprykę, żółty ser, majonez sól i pieprz - faszerujemy skorupki. Kolejny farsz - seler z natką posiekać, dodać 3 jajka, starty ser, musztardą doprawić do smaku. I ostatni farsz - mięso z kurczaka rozdrobnić, dodać 3 jajka, dymkę posiekaną, majonez, sól i pieprz do smaku.