MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Składniki:
5 jaj,
puszka tuńczyka w sosie własnym,
2 łyżki...
fot. Dariusz Gdesz

Pięć pomysłów na przepyszne jajka na wielkanocnym stole [PRZEPISY, INSPIRACJE]

1. Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki: 5 jaj, puszka tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki majonezu, pęczek szczypiorku, sól i pieprz Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą i obieramy ze skorupek. Przecinamy na pół. Wyjmujemy żółtka. Puszkę tuńczyka otwieramy i wylewamy sos. Do miski wkładamy żółtka, 3/4 puszki tuńczyka i majonez. Wszystko razem ucieramy na gładką masę. Do masy dodajemy drobno posiekany szczypiorek, pozostałego tuńczyka oraz sól i pieprz do smaku. Cały czas delikatnie mieszając. Masą wypełnić jajka.

Zobacz również

Ruszył Festiwal Etnotyngiel w Kielcach. Są konkursy i piknik. Zobaczcie zdjęcia

Ruszył Festiwal Etnotyngiel w Kielcach. Są konkursy i piknik. Zobaczcie zdjęcia

Dwie bohaterki z Jastrzębia-Zdroju. Nastolatki uratowały życie mężczyzny

Dwie bohaterki z Jastrzębia-Zdroju. Nastolatki uratowały życie mężczyzny

Polecamy

Puszysty omlet na maślance. Zrobisz go na słodko i na słono. Niebo w gębie!

Puszysty omlet na maślance. Zrobisz go na słodko i na słono. Niebo w gębie!

Epidemia e-papierosów w polskich szkołach. Trzeba bić na alarm!

Epidemia e-papierosów w polskich szkołach. Trzeba bić na alarm!

Polska na dnie rankingu czystości kąpielisk! Alarmujące wyniki raportu UE

Polska na dnie rankingu czystości kąpielisk! Alarmujące wyniki raportu UE