Restauracje Koneser. Oto nasz przewodnik po wszystkich lokalach gastronomicznych praskiego centrum
Van Dog: na hot-doga jeśli lubisz eksperymentować
Brat Papy Diego dzieli ze swoim meksykańskim bratem lokal nie bez powodu. Van Dog to miejsce hot dogami, które można by nazwać modnym ostatnio określeniem “rzemieślnicze”. Parówce towarzyszy tu mnóstwo mniej lub bardziej typowych połączeń. Z ciekawszych można wymienić tu tradycyjny amerykański Mac & Cheese z sosem serowym, grillowaną papryką, bekonem, parmezanem i... makaronem, a także opcję z sosem truflowym smażonymi boczniakami, bekonem, papryką i kolendrą. W menu znajdziecie dwie propozycje bez mięsa: Carrot oparty na marchewce pieczonej oraz Tofu. Tej drugiej mieliśmy okazję próbować przy okazji jednej z naszych wizyt w koneserze, ale zdecydowanie lepiej Van Dog radzi sobie z tradycyjnymi połączeniami i do wyboru tychże serdecznie was zachęcamy.