Polecamy

Najciekawsza pasta i risotto © Pixabay.com / ZDJĘCIE ILUSTRACYJNE
[1/8]

Najciekawsza pasta i risotto

Posypane to jeden z ciekawszych pomysłów na restaurację tematyczną, z jakim mieliśmy do czynienia w ostatnich latach. Miejsce to serwuje głównie makarony, choć w menu festiwalowym znalazł się też deser oraz przystawka i zupa (w zależności od wybranej opcji). Danie główne stanowią tu Spaghetti z kozim serem i dynią futsu, karmelizowaną gruszką oraz orzechami laskowymi i Lasagne z dzika z kakao i borówkami. Jeśli mieszkacie lub pracujecie na Mordorze, ciekawą opcją w tej kategorii będzie też Bocca Bar, recenzowany przez nas lokal, który w ramach festiwalu serwować będzie m.in. Pęczotto z borowikami, siedzuniem sosnowym, pieczarkami i chrobotkiem reniferowym. Nie powinien was zawieść także Orzo, jedno z ciekawszych miejsc na pizzę i makaron.

Restaurant Week 2019 to trwający 15 dni festiwal, podczas którego możemy spróbować specjalnego menu przygotowanego przez wybrane warszawskie restauracje.Za 3-daniowe menu w najlepszych stołecznych restauracjach zapłacimy 49 złotych. Wystarczy wybrać jedną z biorących w festiwalu restauracji, termin, w którym chcemy udać się na kolacje, oraz wybrać jedno z proponowanych przez restauracje menu. My wybraliśmy dla was najciekawsze propozycje. Dalsza część tekstu poniżej.

Najnowsze wiadomości

reklama