Rezygnacja z produktów mięsnych w diecie nie pozostaje bez wpływu na organizm. Eliminując mięso, narażamy się na niedobór żelaza, który może doprowadzić do niedokrwistości. Brak mięsa w diecie może również powodować niedobór witaminy B12, skutkujący anemią, zaburzeniami w obrębie układu nerwowego i upośledzeniem funkcji mózgu. Niedokrwistości można uniknąć, spożywając produkty bogate w witaminę C (poprawia wchłanianie żelaza z produktów roślinnych), jaja i sery.
Botoks 2.0? Naukowcy potwierdzają
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?