Sezon na grilla rozpoczęty. Mistrzowie kuchni zdradzają sekrety idealnego grillowania!
Sezon na grilla rozpoczęty. Mistrzowie kuchnii zdradzają sekrety idealnego grillowania!
– Grillowanie to zabawa a nie zawody, choć takie też się odbywają – dodaje Krzysztof Szulborski, mistrz świata w grillowaniu i BBQ. Nasz czempion radzi by przede wszystkim nie śpieszyć się z przygotowaniem ogrodowej biesiady. – Często chcemy zrobić to za szybko. Powinniśmy zaaranżować stół w letnią kolorową zastawę, piękny kraciasty obrus , zmrozić napoje i z chłodzić owoce – wymienia polski mistrz świata. Czytaj także: Co robić w majówkę w Warszawie Opinię Szulborskiego potwierdza także Magda Gessler, kulinarny guru, redaktorka naczelna portalu SmakiZycia.pl: Pośpiech zdecydowanie nie jest wskazany. Efekt jest fatalny: surowe i zarazem spalone mięso. Bardzo niezdrowe - mówi Gessler. A gdy już nasz stół jest w odpowiedniej kondycji, możemy brać się za grillowanie. Więcej przepisów i porad dotyczących grillowania znajdziesz w serwisie SmakiZycia.pl