Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Szpinakowe spaghetti dla zabieganych :)

Olga Klamecka
Olga Klamecka
Idealna propozycja :)

Gdy nie mamy czasu ani głowy by przygotowywać skomplikowane dania, ale z fast foodów nie chcemy korzystać, wystarczy trochę makaronu i świeży szpinak by zapełnić brzuchy czymś smacznym i szybkim ;)Potrzebujemy:około pół opakowania makaronu spaghetti (ja używam pełnoziarnistego)ok. 500 g świeżego szpinaku2 ząbki czosnkułyżka masłaśmietanka 30% lub zwykła osiemnastkasól, pieprz, gałka muszkatołowa+ ser feta w kawałkach i trochę mozzarelli na wierzchPrzygotowanie:Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.W międzyczasie gdy makaron  będzie się gotował,  szpinak dokładnie myjemy i obcinamy łodyżki jeśli są wyjątkowo długie. Potem kroimy go na drobno lub - jeśli wolimy - zostawiamy w liściach.Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim krótko przeciśnięty przez praskę czosnek. Na to wykładamy nasz szpinak i wszystko dokładnie mieszamy, dopóki szpinak nie zmniejszy swojej objętości.Następnie zestawiamy szpinak z gazu i wlewamy śmietankę. Mieszamy, doprawiamy.Makaron można wyłożyć na patelnię ze szpinakiem i wymieszać całość, ale można też standardowo wyłożyć na talerz najpierw makaron, następnie mieszankę szpinakową - jak kto woli.Już na półmisku posypujemy danie mozzarellą i układamy kawałki sera feta (nie przesolmy tylko dania, bo feta jest bardzo słona!) Smacznego :) 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

MECZ Z PERSPEKTYWY PSA. Wizyta psów z Fundacji Labrador

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto