8 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![2019 i 2020 będą czasem niszowego mięsa. Po debiucie steków...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/e8/8c/5d40377c4c60f_o_large.jpg)
fot. Pixabay.com
Trendy Kulinarne 2019. Te rzeczy wkrótce zobaczysz w ulubionych restauracjach
Koźlina
2019 i 2020 będą czasem niszowego mięsa. Po debiucie steków ze strusia w Evil Steak House, przyszedł czas na mięso kóz i kozłów. Zwierzęta te są szczególnie popularne w krajach śródziemnomorskich, gdzie kóz spożywa się znacznie więcej niż w Polsce. W Warszawie koźlinę oferuje m.in. Wietnamka przy Poznańskiej 7, ale należy przypuszczać, że w ciągu kolejnych 2-3 lat warszawscy szefowie kuchni będą sięgać po ten rodzaj mięsa częściej.