II Targi Książki Kulinarnej, 25-27 lipca 2014 r., Zielony Jazdów.
Zobacz również: Big Book Festival. Święto wielbicieli książek 14-15 czerwca [program]
Tegoroczna edycja Targów Książki Kulinarnej poświęcona będzie edukacji. Pierwszego dnia zaproszeni goście spróbują odpowiedzieć na pytanie, czy gotowania można nauczyć się z książek oraz co robić, żeby korzystanie z nich zawsze kończyło się sukcesem. Tego dnia odbędzie się debata poświęcona polskim brakom w dziedzinie edukacji kulinarnej oraz zmianom, jakie zaszły na tym polu w ciągu ostatnich dwóch lat. Drugi dzień poświęcony zostanie kulinarnym destynacjom, podróżom za smakiem i zjadaniu świata. Trzeciego dnia zaproszeni goście eksplorować będą związki kuchni i sztuki - wyjaśniają organizatorzy wydarzenia.
Targi Książki Kulinarnej odbędą się w Warszawie po raz drugi. Pierwsza edycja przyciągnęła 3000 odwiedzających, którzy mogli skorzystać z oferty 30 wystawców i uczestniczyć w ponad 20 wydarzeniach. W tym roku odbędzie się więcej spotkań, wzrośnie też liczba tytułów, które będzie można nabyć.
Na dziedzińcu Zamku Ujazdowskiego i w Qchni Artystycznej będzie można kupić ponad 1000 polskich i zagranicznych tytułów związanych z jedzeniem i gotowaniem. Podczas targów odbędą się liczne wydarzenia towarzyszące: debaty, spotkania autorskie, warsztaty i akcje specjalne. Będzie można również wymienić się książkami kulinarnymi. Rok temu właścicieli zmieniło ponad 800 książek.
Targi Książki Kulinarnej odbędą się podczas Zielonego Jazdowa - letniego projektu Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski. Dodatkowe informacje tutaj.
Jak czytać kolory szlaków turystycznych?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?