Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Cztery darmowe pizze w Giocondzie z XX konkursu MMpizza zostaną spałaszowane!

Redakcja MM
Redakcja MM
fot. pizzeria Gioconda
fot. pizzeria Gioconda Ilustracja Redakcji MM
Cała masa odpowiedzi konkursowych i wielki problem z wyborem :( Tak naprawdę to chętnie rozdalibyśmy dwa razy więcej tych pizz. Ale wymogi są wymogami i mogliśmy wręczyć tylko cztery. Oto zatem smakosze, którzy spałaszują swoją wygraną pizzę w pizzerii Gioconda!

Zadanie konkursowe było dość łatwe - wystarczyło opisać swoją urodzinową pizzę (nie wdawaliśmy się w tłumaczenie, co to znaczy).
Odpowiedzi było bardzo wiele i naprawdę mieliśmy problem z wyborem. W końcu stwierdziliśmy, że najciekawszymi i najbardziej podobającymi się nam odpowiedziami były następujące:
W.W. : Składniki najlepszej pizzy są zapisane w głowie szefa kuchni Giocondy. On w nocy wyrwany z głębokiego snu potrafi kolejno wymienić skład wszystkich oferowanych potraw. I ja mu wierzę. I ufam ,że dla mnie wybierze najlepszą. Ale oboje wiemy, że istnieją też składniki niewymierne, niematerialne. Szczypta optymizmu, odrobina uśmiechu, dobre życzenia, serdeczność, miła atmosfera i wyrozumiałość itp. decydują o tym, czy potrawa zasługuje na określenie "niebo w gębie". Czy to się szefowi kuchni uda ocenię ja. A będę surowym sędzią. Nagroda dla szefa kuchni - to najlepsza jaką potrafię zrobić fotografia. Będzie na niej wyrzucony przez szefa wirujący w górze, niczym latający spodek, podkład pizzy. Coś za coś. Za dobrą pizzę dobra fotografia.
Emilia_Drozłowska: Na mojej urodzinowej pizzy widniałby ułożony z warzyw wizerunek Green Day. Billie Joe miałby włosy z oliwek, Mike z kukurydzy, a Tre z papryki. Obowiązkowe była by jedna nie dająca się zdmuchnąć świeczka. Do tego jeszcze było by bardzo dużo sera!
Szwedka59: Kiedyś sobie wymarzyłam, aby zrobić pizzę z tylu składników ile mam lat. Niestety dotychczas mi się nie udało, a może kucharze w Pi8zzerni Gioconda potrafią? Gdyby to im się udało to byłby szczyt kulinarnych umiejętności.
goral755: Moja pizza: pyszna, gorąca, chrupiąca, ciemnooliwkowe spojrzenie z szyderczym uśmiechem ostrego chili pomiędzy rumianymi policzkami z salami a pośród wszystkiego tuńczyk na wzburzonych falach roztopionego sera ściga rumiano żółte ziarna kukurydzy
Naszym zdaniem na pizzę zasłużyły także wypowiedzi Eddka, baronowej, Maćka Gniazdowskiego i Szambelana, ale niestety, tym razem się nie udało... Zapraszamy do następnego, XXI konkursu MMpizza ;)
Gratulujemy i życzymy smacznego :)Pamiętajcie - czekamy na zdjęcia z Waszej konsumpcji!
Zwycięzcy są zobowiązani skontaktować się z Działem Promocji na mail [email protected] w terminie 48 godzin od momentu podania rozstrzygnięcia konkursu w serwisie.

od 7 lat
Wideo

Jak wyprać kurtkę puchową?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto