Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowymSkładniki:- ½ kg filetu z kurczaka lub indyka- ½ szklanki bułki tartej- 1 jajko- ½ pęczka natki pietruszki- 1 ½ łyżki startego świeżego imbiru- sos warzywny na bazie pomidorów - sól, pieprz, sos sojowy do smakuWykonanie:Mięso mielimy na maszynce, dodajemy bułkę tartą, jajko, natkę pietruszki i imbir. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości klopsy, następnie gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Podgrzany sos warzywny wykładamy na talerze, a na sos gorące klopsy. Potrawę można podać z ryżem, makronem lub innym dodatkiem.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?