Nasza Loteria

Nowy "Bar Koperkowy" w Kuchennych Rewolucjach. Czy poradził sobie z wyzwaniem?

Redakcja Warszawa
Redakcja Warszawa
Czy nowy "Bar Koperkowy" poradził sobie z wyzwaniem?
Czy nowy "Bar Koperkowy" poradził sobie z wyzwaniem? Materiały prasowe
Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler po raz kolejny wzięły pod lupę warszawską restaurację. Tym razem Królowa polskiej gastronomii stanie u wrót … baru mlecznego. Lokal w centrum warszawskiego Mokotowa będzie bohaterem najnowszego odcinka Kuchennych Rewolucji. Czy nowy "Bar Koperkowy" zdał egzamin?

Kuchenne Rewolucje w centrum Mokotowa

Warszawski "Bar Mleczny" (nowa nazwa to "Bar Koperkowy") to trzecie w nowym sezonie Kuchennych Rewolucji miejsce odmieniona przez Magdę Gessler. Lokal znajduje się w sercu Mokotowa, a jego właścicielem jest 22-letni Ukrainiec Daniel Komm z Donbasu.

Nie jedynie miejsce, ale i właściciel będzie tutaj twardym orzechem do zgryzienia i jednocześnie ludzką historią, w którą momentami aż trudno uwierzyć. Czy rewolucja udała się w tym miejscu? Czy nowy "Bar Koperkowy" sprostał zmianom i utrzymał się na gastronomicznej mapie Warszawy? O tym przekonamy się w nowym odcinku kulinarnego show, którego premiera zaplanowana jest na czwartek, 21 września 2023 o godzinie 21.35 na antenie telewizji TVN.

Co w menu Baru Koperkowego?

Jak na początku czerwca przekazał właściciel, w nowym menu znajduje się wiele smacznych dań, których przepisy wymyśliła Magda Gessler. Wśród polecanych pozycji wymienia:

  • Pierogi z kozim serem i fetą za 26 zł.
  • Kurczaka nadziewanego po polsku za 45 zł lub po węgiersku za 47 zł.
  • Zupę koperkową z cielęciną i bitą śmietaną za 24 zł.

Ponadto w restauracji można zjeść Gnocchi z koperkowym pesto, bobem, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem za 27 zł czy sałatkę z kurczakiem smażonym w panierce panko, grzankami z sosem koperkowym i parmezanem za 29 zł. Znajdzie się też coś dla fanów zup - zielony chłodnik z jajkiem za 18 zł lub krem koperkowy z ptysiami i prażonymi nasionami za 20 zł.

To będzie rewolucja nie tylko na talerzu, ale i w sercach, i w umysłach. A w jej centrum znajdzie się wiele problemów współczesnego świata.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chleb z ziarnami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

K
Kinga
Kiedyś byłam w restauracji po jej rewolucjach ale szczerze mówią nie smakowało mi jakoś szczególnie. Wolę sobie zamówić coś przez roomservice niż tam iść. Przynajmniej bede miała pewność że zapłacę za coś co lubie i co mi smakuje
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto