Trufle, to grzyby, o których mało wiemy. W polskiej kuchni to potrawa niemal tropikalna ze względu na swoją cenę. Kilogram trufli kosztuje ponad 6 tys. zł. To główny hamulec. Na brak zainteresowania truflami wpływa również fakt, że mało kto potrafi je dobrze wykorzystać w kuchni. Doskonale o walorach smakowych trufli wie jednak Rino Procopio. – Te grzyby to smak bogini - mówi rodowity Włoch. Każdy to chce poznać walory smakowe trufli może to zrobić w najbliższy weekend 16 i 17 listopada. W Winnym Dworku w Górzykowie z okazji Święta trufli będą serwowane właśnie niecodzienne potrawy. Gościnnie w kuchni Winnego Dworku Rino Procopio. KONKURSMamy dla Was dwa vouchery do Winnego Dworku w Winnicy Stara Winna Góra w Górzykowie każdy po 100 zł na Święto trufli, które odbędzie się w weekend 16-17 listopada Oprócz potraw z truflami będą również potrawy z owoców morza. Początek każdego dnia o godz. 12.00. A zadanie konkursowe brzmi: Trufle na talerzy .... Dokończ rozpoczętą wypowiedź. Może składać się z kilku zdań. Na Wasze odpowiedzi w formie komentarza czekamy tylko dzisiaj do godziny 14.00. A tuż po tej godzinie ogłosimy wyniki pod tym tekstem.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?